S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 GoPayVisa

  katalóg stránok

   tovar

   Jooble

TOVAR V AKCII

Mlynček na kukuricu a obilie.

198

naša cena 62,00 EUR
akcie

Top Shelf Anglický dry Gin 50ml

823

naša cena 5,90 EUR
novinka
akcie

Univerzálne kvasnice cukor , medovina ovocie a obilný kvas

997

cena pred zľavou 11,90 EUR
naša cena 9,52 EUR
akcie
zľava 20 %

ANKETA

Aké balenie chmeľu vám najviac vyhovuje ?

100g balenie ? 36% 50g balenie ? 28% 500g balenie ? 16% 250g balenie? 19%



» Farba piva.
Farba piva.

Koľko farieb má pivo?

Skúste si otvoriť svoje obľúbené pivko, nalejte si ho do priezračného pohára a pod dostatočným svetlom si všimnite jeho sfarbenie. Dnes si totiž povieme niečo o tom, ako pivo získava svoju farbu a koľko odtieňov môže mať.

To, že pivo má svoju typickú farbu a nie je „krištáľovo priezračné" ako voda, spôsobujú dve dôležité chemické reakcie. Prvá viaže aminokyseliny na cukor, ďalšia cukor rozpúšťa. Obe reakcie pridávajú každému pivu typickú a nezameniteľnú chuť. Samozrejme, len ak sa šesť značiek nevarí na jednom mieste a jediné, čo ich odlišuje, je etiketa.

Asi pred sto rokmi sa jeden šikovný francúzsky chemik Louis-Camille Maillard rozhodol skúmať reakciu aminokyselín a cukrov. Zistil, že  pri vysokých teplotách aminokyseliny s cukrami na seba vzájomne pôsobia. Tento prevratný objav sa nezmazateľne zapísal do histórie a Maillard sa vďaka nemu stal nesmrteľným.

Vytvorené systémom www.webareal.sk

Y2FhZjNjM