Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » CHMEĽ » Anglický chmeľ » Chmeľ Challenger 100 g
Chmeľ Challenger sa dá použiť ako základný pri výrobe pív typu Porter, Stout, Barleywine, Brown Ale.
Vyznačuje sa ovocnými až ľahko parfumovým tóny, Použitie chmeľu Challenger je aj možné pre tzv. "Dry hopping", teda
chmelenie za studena.
Balenie vákuové 100 gramov
Alfa kyseliny: 6,5-8,5 %
Beta kyseliny: 4,0-5,0%
Co-humulone: 20-25 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,0-1,7 ml/ 100 gr.
Aroma: kořeněné chmelové
Myrcene: 30-45 % celkových silic
Caryophyllene: 8-11 % celkových silic
Humulene: 25-30 % celkových silic
Farnesene: 1-3 % celkových silic
NAJPREDÁVANEJŠÍ