S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
Pôvod majú vo švajčiarskom pivovare Hürlimann. Jedná sa o veľmi populárny kmeň, pre svoju neutrálnu chuť, sú odporúčané pre širokú škálu ležiakov, najmä plzenského typu. Odporúčaná teplota kvasenia: 9 -15°C ideálne 12°C
Sedimentácia vysoká.
Odporúčané dávkovanie: 11,5g na 20-30l. mladiny pri izbovej teplote
2x11,5g na 20-30l. mladiny pr teplote 11-15 ° C, alebo namnožiť.
Použitie: Najskôr namočiť kvasnice do čistej, sterilnej vody alebo do sterilnej mladiny pri teplote 23 ° C + - 3 ° C. Množstvo tekutiny by malo byť 10x väčšia než je váha kvasníc. 15-30 min. ľahko miešať, až vznikne kašička. Ďalej ďalších 30 minút miešať. Až teraz sú kvasnice vhodné na kvasenie a pre použitie v kvasnej nádrži.
Alternatívne použitie: sušené, rozdrobené kvasnice sa pridajú priamo na povrch sladiny do kvasnej nádrže. Dôležité je, aby teplota bola cez 20 ° C. Kvasnice je nutné rovnomerne rozdeliť, aby sa nerobili hrudky. Počkať 30 minút a potom všetko veľmi dôkladne premiešať.
Skladovanie: v suchu, chlade a tme pri menej ako 10 ° C
Balenie sáčok 11,5g
NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV
Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.