Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » MLADINOVÉ KONCENTRÁTY » Mladinový koncentrát CS Black Forest Stout (LA)
Black Forest Stout (LA) Limitovaná edícia
Bohatý a plný stout s výrazným čerešňovým nádychom, vrstvený tmavou čokoládou, praženým sladom a jemnou chmeľovou horkosťou.
Pivné súpravy Mangrove Jack's Limited Edition Craft Series boli vyvinuté tak, aby pokryli najnovšie a najväčšie pivné trendy a predstavili nové a vzrušujúce štýly. Každá limitovaná edícia je precízne vyrobená a ponúka jedinečný a vzrušujúci zážitok z varenia.
Sáčok (obal) sa skladá z dvoch priehradiek. Jedna strana je starostlivo prepláchnutá dusíkom a za studena naplnená lahodným chmeleným sladovým extraktom, ktorý bol špeciálne vybraný tak, aby zodpovedal každému jedinečnému pivnému štýlu. Druhá strana obsahuje pokyny, starostlivo vybraný kmeň kvasníc Craft Series prispôsobený tak, aby dopĺňal zvolený štýl, a v závislosti od súpravy vrecúško plné aromatického suchého chmeľu, ktoré naplní nápoj ďalšou vrstvou chuti a arómy.
ABV Cca: 5,5 % (na základe použitia 1,2 kg čistého sladového extraktu)
Horkosť: 3/5
IBU: 22-28
Farba: Čierna
Množstvo: 18 L (4,8 US Gal)
Kvasnice: M15 Empire Ale kvasnice 20 g
Chmeľ: Bramling Cross Vyžaduje sa 20 g
extra fermentovateľných látok: 1,2 kg čistého sladového extraktu alebo 1,4 kg Enhancer 2
Spôsob prípravy:
Všetky prvky použité na fermentáciu by sa mali umyť a dezinfikovať.
Kvasnice zo súpravy treba hydratovať v 100 ml prevarenej a vychladenej vody (30 +/- 3 stupne Celzia). Počkajte cca 30 minút.
Nádobu s koncentrátom vložte do hrnca s horúcou vodou, aby ste ho skvapalnili.
Do hrnca nalejeme 2 litre vody a rozpustíme v nej 1 kg cukru (najlepšie maltózu tmavú alebo sladový výťažok, zohrejeme a dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie rozpustili).
Všetko nalejeme do kvasnej nádoby a dolejeme studenou vodou na 20-23 litrov tak, aby teplota mladiny bola 18-22°C.
Pridajte predtým hydratované droždie. Veľmi dôkladne premiešajte 1-2 minúty, aby sa mladina prevzdušnila.
Nádobu na kvasenie pevne uzavrite. Do veka nádoby umiestnite kvasnú zátku naplnenú vodou.
Fermentácia zvyčajne trvá 6-10 dní. Pri nižších teplotách môže byť doba fermentácie dlhšia. Aby ste určili koniec fermentácie, najprv sledujte, či z fermentačnej trubice vychádza plyn. Ak hladiny tekutín v skúmavke nie sú v rovnakej výške a veko nádoby je vyduté, fermentácia pravdepodobne stále prebieha. Ak v nádobe nie sú žiadne známky nadmerného tlaku, považujeme kvasenie za ukončené. Môžeme použiť aj cukromer.
Pivo môžete preliať do inej nádoby aj s usadeninou a nechať niekoľko dní na „tiché kvasenie“. Po uplynutí tejto doby pivo prelejeme do umytých, vydezinfikovaných fliaš, pričom na každých 0,5 litra piva pridáme cca 4 g dextrózy) na sýtenie vo fľaši (sekundárne kvasenie). Pridaný cukor (glukóza) by sa mal rozpustiť niekoľkonásobným naklonením fľaše.
Prvých 3-5 dní skladujte pri teplote 18-22 stupňov Celzia. Potom je najlepšie nechať pivo vyzrieť pri teplote 14-18 stupňov Celzia v tmavej miestnosti.
Trvanlivosť v chlade až 2-3 roky!!
NAJPREDÁVANEJŠÍ