S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 GoPayVisa

  katalóg stránok

   tovar

   Jooble

TOVAR V AKCII

Citrónový Rum 20 ml

568

naša cena 2,50 EUR
akcie
naša cena 14,90 EUR
novinka
akcie
naša cena 33,00 EUR
novinka
akcie

ANKETA

Aké balenie chmeľu vám najviac vyhovuje ?

100g balenie ? 35% 50g balenie ? 28% 500g balenie ? 17% 250g balenie? 20%



Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » MLADINOVÉ KONCENTRÁTY » GOZDAWA » PRE PIVKÁROV » Mladinový koncentrát Viedeňský ležiak 1,7 kg


        

Mladinový koncentrát Viedeňský ležiak 1,7 kg

Gozdawa Beer kit

 

novinka


0x
Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 545
Nemožno uplatniť zľavový kupón
naša cena bez DPH : 12,52 EUR
naša cena s DPH (19 %):
14,90 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Viedeňský ležiak

Mladinový koncentrát  na výrobu 23 litrov lahodného domáceho piva.

Receptúra ​​piva ViENNA LAGER bola vyvinutá nemeckými špecialistami. Toto pivo bolo vytvorené špeciálne pre trhy Nemecka, Rakúska a Švajčiarska. Máte možnosť vyskúšať si remeselnú zručnosť západných sládkov.

Sada obsahuje hybridné kvasnice vrchného kvasenia.
Tieto kvasinky vytvárajú čisté chuťové profily pri teplotách pod 18 stupňov.
Kvasia aj pri 13 stupňoch.
Treba brať do úvahy, že čím nižšia teplota, tým dlhší čas kvasenia.

 Spôsob prípravy:

Všetky prvky použité na fermentáciu by sa mali umyť a dezinfikovať.
 Kvasnice zo súpravy treba hydratovať v 100 ml prevarenej a vychladenej vody (30 +/- 3 stupne Celzia). Počkajte cca 30 minút.
Nádobu s koncentrátom vložte do hrnca s horúcou vodou, aby ste ho skvapalnili.
Do hrnca nalejeme 2 litre vody a rozpustíme v nej 1 kg cukru (najlepšie maltózu tmavú alebo   sladový výťažok, zohrejeme a dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie rozpustili).
Všetko nalejeme do kvasnej nádoby a dolejeme studenou vodou na 20-23 litrov tak, aby teplota mladiny bola 18-22°C.
Pridajte predtým hydratované droždie. Veľmi dôkladne premiešajte 1-2 minúty, aby sa mladina prevzdušnila.
Nádobu na kvasenie pevne uzavrite. Do veka nádoby  umiestnite kvasnú zátku naplnenú vodou.

Fermentácia zvyčajne trvá 6-10 dní. Pri nižších teplotách môže byť doba fermentácie dlhšia. Aby ste určili koniec fermentácie, najprv sledujte, či z fermentačnej trubice vychádza plyn. Ak hladiny tekutín v skúmavke nie sú v rovnakej výške a veko nádoby je vyduté, fermentácia pravdepodobne stále prebieha. Ak v nádobe nie sú žiadne známky nadmerného tlaku, považujeme kvasenie za ukončené. Môžeme použiť aj cukromer.

Pivo môžete preliať do inej nádoby aj s usadeninou a nechať niekoľko dní na „tiché kvasenie“. Po uplynutí tejto doby pivo prelejeme do umytých, vydezinfikovaných fliaš, pričom na každých 0,5 litra piva pridáme cca 4 g dextrózy) na sýtenie vo fľaši (sekundárne kvasenie). Pridaný cukor (glukóza) by sa mal rozpustiť niekoľkonásobným naklonením fľaše. 

Prvých 3-5 dní skladujte pri teplote 18-22 stupňov Celzia. Potom je najlepšie nechať pivo vyzrieť pri teplote 14-18 stupňov Celzia v tmavej miestnosti.

Trvanlivosť v chlade až 2-3 roky!!


 

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

NAJPREDÁVANEJŠÍ

Vytvorené systémom www.webareal.sk

NDUxNTA
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: