Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » KVASNICE » Vrchné kvasnice pivné » Safbrew BE-256 Abbaye
Sušené kvasnice vrchnej fermentácie, pre silné belgické kláštorné piva a piva s
vyšším obsahom alkoholu.
Kvasia veľmi rýchlo a dávajú jemnú a dobre vyváženú arómu.
Vhodné sú tiež pre sekundárne kvasenie vo fľašiach, alebo v sude.
Rozsah pracovných teplôt 15-25 ° C
Sedimentácia vysoká
Prekvášanie vysoké
Odporúčané dávkovanie 11,5g na 20-30l. mladiny
Použitie: Najskôr namočiť kvasnice do čistej, sterilnej vody alebo do sterilnej mladiny
pri teplote 27 ° C + - 3 ° C. Množstvo tekutiny by malo byť 10x väčšie než je váha
kvasníc. 15-30 min. potom ľahko premiešať, až vznikne kašička. Ďalej ďalších 30 minút
miešať alebo prelievať s pohára do pohára aby sa okysličili.
Až teraz sú kvasnice vhodné na kvasenie a pre použitie v kvasnej nádrži.
Alternatívne použitie: sušené, rozdrobené kvasnice sa pridajú priamo na povrch
sladiny do kvasnej nádrže. Dôležité je, aby teplota bola cez 20 ° C. Kvasnice je nutné
rovnomerne rozdeliť, aby sa nerobili hrudky. Počkať 30 minút a potom všetko veľmi
dôkladne premiešať.
Skladovanie: v suchu, chlade a tme pri menej ako 10 ° C
Balenie sáčok 11,5g
NAJPREDÁVANEJŠÍ