E-shop
TOVAR V AKCII
ANKETA
Aké balenie chmeľu vám najviac vyhovuje ?
100g balenie ? 36% 50g balenie ? 28% 500g balenie ? 16% 250g balenie? 19%
Úvod » ZDRAVÁ VÝŽIVA » MRAZOM SUŠENÉ OVOCIE
Sušenie mrazom je revolučná a zároveň najšetrnejšia metóda uchovania ovocia. Zaistí mu pôvodný vzhľad, prirodzenú chuť a vôňu bez pridaných konzervantov, farbív, cukru alebo éčiek.
Na 1 kg sušeného ovocia spotrebujeme cca 6-7 kg čerstvého ovocia.
Ako prebieha sušenie?
V sušiacej komore sa ovocie zmrazuje až na -100°C, toto je prvá fáza sušenia nazývaná sublimácia. Zvyšovaním teploty k nule a pod tlakom 50 až 100 Pa sa postupne voda z ovocia stráca. Potomto prichádza tzv. sekundárne sušenie, odparovaním do kndenzačnej komory, pri ktorom je odstránená zostávajuca vlhkosť pre dosiahnutie 100 % kvality a krehkosti. Trvanlovosť sušeného ovocia uskladneného mimo prirodzenú vlhkosť je niekoľko mesiacov.
Vytvorené systémom www.webareal.sk