Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » MLADINOVÉ KONCENTRÁTY » VIK JABLČNÝ CIDER 2,4 KG
Koncentrát na výrobu jablčného cideru, plný a osviežujúci, sladký as príjemnou kyselinkou.
Sladký a smäd hasiaci chuť tohto cideru sa skvele hodí pre každú príležitosť.
Koncentrát na výrobu jablčného cideru balený v špeciálnom hrubostennom stojacom vrecku,
na výrobu 23 litrov skvelého cideru pri dodaní 1kg kvasného cukru - dextrózy.
Kvasnice špeciálne určené pre sú súčasťou vo vnútri balenia.
Obsah alkoholu ABV: 4,7%
Štýl: sladký
Farba: zlatá
Hmotnosť balenia: 2,4kg
Návod použitie :
1. Vyčistite a dezinfikujte fermentačnú nádobu sterilizačným prípravkom Desana, ChemiPro OXI alebo VWP
2. Vyberte pribalené vrecká zo „suchej“ priehradky vrecka a odložte ich zatiaľ bokom. Nalejte obsah sáčku do vydezinfikovaného fermentora a vypláchnite horúcou vodou.
3. Pridajte 3 l vriacej vody do fermentora. Pridajte 1 kg dextrózy a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
4. Doplňte na 23 l studenou vodou a dobre premiešajte. Skontrolujte, či je teplota kvapaliny medzi 18 – 24 °C (64 – 75 °F). Pridajte obsah sáčkov s kvasnicami a jablčným sladidlom a miešajte, aby sa premiešal.
5. Nasaďte na veko fermentora kvasnú zátku s tesnením, potom veko zaistite . Kvasnú zátku naplňte do polovice prevarenou vychladenou vodou, aby ste chránili nápoj počas fermentácie.
6. Nechajte fermentovať 4 až 6 dní pri konštantnej teplote medzi 18-24°C (64-75°F).
POZNÁMKA: Nižšie teploty predĺžia dobu fermentácie o niekoľko dní a pod 12 °C fermentáciu úplne zastavia. Použite tepelnú podložku, aby ste sa vyhli extrémne nízkym teplotám. Fermentácia nad odporúčanou teplotou zníži kvalitu vášho cideru.
7. Po 4 dňoch skontrolujte mernú hmotnosť (SG) pomocou hustomeru.
Ak je SG vyššia ako 1,015, skontrolujte znovu za 1 alebo 2 dni. Nechajte kvasiť ďalšie 2 dni alebo pokiaľ kvasná zátka neprestane bublať.
Po 6 dňoch alebo keď kvasná zátka prestane bublať, skontrolujte SG pomocou hustomeru. Pokiaľ je fermentácia dokončená kvasná zátka prestane bublať a sg stupnica neklesá = fermentácia je u konca.
8. Hneď ako je fermentácia dokončená, pridajte do fermentora príchuť cideru a dobre premiešajte dezinfikovaným miešadlom. Nasaďte veko a kvasnú zátku a nechajte 24 hodín odstáť, aby sa kvasnice pred plnením znovu usadili.
9. Použite plastové PET alebo sklenené fľaše s patentným uzáverom.
10. Prelejte svoj jablkový cider do fliaš, ponechajte 5 cm priestor nad hladinou (merajte od samého vrcholu fľaše). Pred uzavretím fliaš pridajte Fermentačný Drops 3g na 0,5l muštu.
11. Fľaštičky uzavrite a uložte na teplé miesto po dobu 5 dní, kým ich premiestnite na chladné, tmavé miesto pre ďalšie zrenie a čerenie nápoja.
PODÁVANIE A SKLADOVANIE
Váš jablkový cider je pripravený na pitie, akonáhle je číry, ale pre jemnejší jablkový mušt ho ponechajte na ďalšie 2 týždne niekde v chlade a tme. Podávajte vychladené. Kvasnicový zákal nie je závadou.
NAJPREDÁVANEJŠÍ