S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 GoPayVisa

  katalóg stránok

   tovar

   Jooble

TOVAR V AKCII

Kvasnice na 100 l cukrového alebo ovocného kvasu

839

naša cena 12,90 EUR
akcie
top produkt

Aromatický chmeľ

279

naša cena 2,80 EUR
akcie

Esencia do alkoholu Cognac Exclusive

1034

naša cena 3,30 EUR
akcie

ANKETA

Aké balenie chmeľu vám najviac vyhovuje ?

100g balenie ? 35% 50g balenie ? 28% 500g balenie ? 17% 250g balenie? 20%



Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » MLADINOVÉ KONCENTRÁTY » VIK JABLČNÝ CIDER 2,4 KG


        

VIK JABLČNÝ CIDER 2,4 KG

Plný a osviežujúci APPLE cider

 

novinka


0x
Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 1273
naša cena bez DPH : 24,37 EUR
naša cena s DPH (19 %):
29,00 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

VIK JABLČNÝ CIDER

Koncentrát na výrobu jablčného cideru, plný a osviežujúci, sladký as príjemnou kyselinkou.

Sladký a smäd hasiaci chuť tohto cideru sa skvele hodí pre každú príležitosť.

Koncentrát na výrobu jablčného cideru balený v špeciálnom hrubostennom stojacom vrecku,
na výrobu 23 litrov skvelého cideru pri dodaní 1kg kvasného cukru - dextrózy.
Kvasnice špeciálne určené pre sú súčasťou vo vnútri balenia.

Obsah alkoholu ABV: 4,7%
Štýl: sladký
Farba: zlatá
Hmotnosť balenia: 2,4kg

Návod použitie :

1. Vyčistite a dezinfikujte  fermentačnú nádobu  sterilizačným prípravkom Desana, ChemiPro OXI alebo VWP

2. Vyberte pribalené vrecká zo „suchej“ priehradky vrecka a odložte ich zatiaľ bokom. Nalejte obsah  sáčku do vydezinfikovaného fermentora a  vypláchnite horúcou vodou.

3. Pridajte 3 l vriacej vody do fermentora. Pridajte 1 kg dextrózy a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.

4. Doplňte na 23 l studenou vodou  a dobre premiešajte. Skontrolujte, či je teplota kvapaliny medzi 18 – 24 °C (64 – 75 °F).  Pridajte obsah sáčkov s kvasnicami a jablčným sladidlom a miešajte, aby sa premiešal.

5. Nasaďte na veko fermentora kvasnú zátku s tesnením, potom veko zaistite . Kvasnú zátku naplňte do polovice prevarenou vychladenou vodou, aby ste chránili nápoj počas fermentácie.

6. Nechajte fermentovať 4 až 6 dní  pri konštantnej teplote medzi 18-24°C (64-75°F).

POZNÁMKA: Nižšie teploty predĺžia dobu fermentácie o niekoľko dní a pod 12 °C fermentáciu úplne zastavia. Použite tepelnú podložku, aby ste sa vyhli extrémne nízkym teplotám. Fermentácia nad odporúčanou teplotou zníži kvalitu vášho cideru.

7. Po 4 dňoch skontrolujte mernú hmotnosť (SG) pomocou hustomeru. 
Ak je SG vyššia ako 1,015, skontrolujte znovu za 1 alebo 2 dni. Nechajte kvasiť ďalšie 2 dni alebo pokiaľ kvasná zátka neprestane bublať. 

Po 6 dňoch alebo keď kvasná zátka prestane bublať, skontrolujte SG pomocou hustomeru. Pokiaľ je fermentácia dokončená kvasná zátka prestane bublať a sg stupnica neklesá = fermentácia je u konca.

8. Hneď ako je fermentácia dokončená, pridajte do fermentora príchuť cideru a dobre premiešajte dezinfikovaným miešadlom. Nasaďte veko a kvasnú zátku a nechajte 24 hodín odstáť, aby sa kvasnice pred plnením znovu usadili.

9. Použite plastové PET alebo sklenené fľaše s patentným uzáverom. 

10. Prelejte svoj jablkový cider do fliaš, ponechajte 5 cm priestor nad hladinou (merajte od samého vrcholu fľaše). Pred uzavretím fliaš pridajte Fermentačný Drops  3g na 0,5l muštu.

11. Fľaštičky uzavrite a uložte na teplé miesto po dobu 5 dní, kým ich premiestnite na chladné, tmavé miesto pre ďalšie zrenie a čerenie nápoja.

PODÁVANIE A SKLADOVANIE
Váš jablkový cider je pripravený na pitie, akonáhle je číry, ale pre jemnejší jablkový mušt ho ponechajte na ďalšie 2 týždne niekde v chlade a tme. Podávajte vychladené. Kvasnicový zákal nie je závadou.

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

NAJPREDÁVANEJŠÍ

Vytvorené systémom www.webareal.sk

MmNlMmV
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: