S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 GoPayVisa

  katalóg stránok

   tovar

   Jooble

TOVAR V AKCII

naša cena 14,90 EUR
novinka
akcie
naša cena 17,50 EUR
akcie
naša cena 3,60 EUR
akcie

ANKETA

Aké balenie chmeľu vám najviac vyhovuje ?

100g balenie ? 35% 50g balenie ? 28% 500g balenie ? 17% 250g balenie? 20%



Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » MLADINOVÉ KONCENTRÁTY » VIK JABLČNÝ CIDER 2,4 KG


        

VIK JABLČNÝ CIDER 2,4 KG

Plný a osviežujúci APPLE cider

 

novinka


0x
Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 1273
naša cena bez DPH : 24,37 EUR
naša cena s DPH (19 %):
29,00 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

VIK JABLČNÝ CIDER

Koncentrát na výrobu jablčného cideru, plný a osviežujúci, sladký as príjemnou kyselinkou.

Sladký a smäd hasiaci chuť tohto cideru sa skvele hodí pre každú príležitosť.

Koncentrát na výrobu jablčného cideru balený v špeciálnom hrubostennom stojacom vrecku,
na výrobu 23 litrov skvelého cideru pri dodaní 1kg kvasného cukru - dextrózy.
Kvasnice špeciálne určené pre sú súčasťou vo vnútri balenia.

Obsah alkoholu ABV: 4,7%
Štýl: sladký
Farba: zlatá
Hmotnosť balenia: 2,4kg

Návod použitie :

1. Vyčistite a dezinfikujte  fermentačnú nádobu  sterilizačným prípravkom Desana, ChemiPro OXI alebo VWP

2. Vyberte pribalené vrecká zo „suchej“ priehradky vrecka a odložte ich zatiaľ bokom. Nalejte obsah  sáčku do vydezinfikovaného fermentora a  vypláchnite horúcou vodou.

3. Pridajte 3 l vriacej vody do fermentora. Pridajte 1 kg dextrózy a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.

4. Doplňte na 23 l studenou vodou  a dobre premiešajte. Skontrolujte, či je teplota kvapaliny medzi 18 – 24 °C (64 – 75 °F).  Pridajte obsah sáčkov s kvasnicami a jablčným sladidlom a miešajte, aby sa premiešal.

5. Nasaďte na veko fermentora kvasnú zátku s tesnením, potom veko zaistite . Kvasnú zátku naplňte do polovice prevarenou vychladenou vodou, aby ste chránili nápoj počas fermentácie.

6. Nechajte fermentovať 4 až 6 dní  pri konštantnej teplote medzi 18-24°C (64-75°F).

POZNÁMKA: Nižšie teploty predĺžia dobu fermentácie o niekoľko dní a pod 12 °C fermentáciu úplne zastavia. Použite tepelnú podložku, aby ste sa vyhli extrémne nízkym teplotám. Fermentácia nad odporúčanou teplotou zníži kvalitu vášho cideru.

7. Po 4 dňoch skontrolujte mernú hmotnosť (SG) pomocou hustomeru. 
Ak je SG vyššia ako 1,015, skontrolujte znovu za 1 alebo 2 dni. Nechajte kvasiť ďalšie 2 dni alebo pokiaľ kvasná zátka neprestane bublať. 

Po 6 dňoch alebo keď kvasná zátka prestane bublať, skontrolujte SG pomocou hustomeru. Pokiaľ je fermentácia dokončená kvasná zátka prestane bublať a sg stupnica neklesá = fermentácia je u konca.

8. Hneď ako je fermentácia dokončená, pridajte do fermentora príchuť cideru a dobre premiešajte dezinfikovaným miešadlom. Nasaďte veko a kvasnú zátku a nechajte 24 hodín odstáť, aby sa kvasnice pred plnením znovu usadili.

9. Použite plastové PET alebo sklenené fľaše s patentným uzáverom. 

10. Prelejte svoj jablkový cider do fliaš, ponechajte 5 cm priestor nad hladinou (merajte od samého vrcholu fľaše). Pred uzavretím fliaš pridajte Fermentačný Drops  3g na 0,5l muštu.

11. Fľaštičky uzavrite a uložte na teplé miesto po dobu 5 dní, kým ich premiestnite na chladné, tmavé miesto pre ďalšie zrenie a čerenie nápoja.

PODÁVANIE A SKLADOVANIE
Váš jablkový cider je pripravený na pitie, akonáhle je číry, ale pre jemnejší jablkový mušt ho ponechajte na ďalšie 2 týždne niekde v chlade a tme. Podávajte vychladené. Kvasnicový zákal nie je závadou.

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

NAJPREDÁVANEJŠÍ

Vytvorené systémom www.webareal.sk

MTczNDM1
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: